IP Campus werkt mee aan de groei van de economie

De economie profiteert van goed opgeleide mensen, in welk vakgebied dan ook. IP Campus draagt bij aan die groei door voor opleidingsinstituten de perfecte digitale examenomgeving te creëren, zowel op onze eigen locaties als incompany. We zijn wendbaar, snel, veilig en vooral: menselijk. Want we realiseren ons maar al te goed dat examen doen een stressvolle bezigheid is.

Misschien zijn we een beetje te bescheiden over wat IP Campus presteert. Het ligt niet in onze aard om van de daken te schreeuwen hoe goed we ons werk doen. Terwijl we toch meer dan vijftien jaar ervaring hebben met digitale examinering en al miljoenen uren aan afnames op de teller hebben staan. En vergeet ook niet: het tevredenheidspercentage van deelnemers ligt op een onwaarschijnlijk hoog niveau. Eigenlijk alle reden om onszelf een stevige schouderklop te geven dus.
Die kwaliteit bereiken we door tegelijk aandacht te besteden aan de harde en de zachte kant van examineren. Als die twee optimaal in balans zijn, bereiken we ons doel: een betrouwbaar verlengstuk zijn van de dienstverlening van opleidingen.

Ongekende flexibiliteit

De harde kant is natuurlijk de basis van het succes van IP Campus. Onze digitale middelen zijn altijd op orde en ons IT-systeem is optimaal beveiligd. Daardoor zijn wij in staat om 6000 examens met 250 verschillende vragenbanken voor onze opdrachtgevers up-to-date te beheren, plus alle bijbehorende examenregels. Complimenten krijgen we ook voor onze handelingssnelheid en voor ons boekingssysteem, dat ongekend flexibel is voor individuele inschrijvingen en groepsboekingen. Daarmee helpen wij opleidingen regelmatig op ultrakorte termijn uit de brand. We richten flexlocaties in als dat nodig is en kunnen centrale examens landelijk op elke gewenste datum en tijd aanbieden. Nee verkopen gebeurt eigenlijk nooit bij IP Campus.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

– Nelson Mandela

En dan die menselijke kant. We zeiden het al: examen doen zorgt voor spanning. Een paniekerige kandidaat is een gezakte kandidaat. IP Campus leidt elke examendag in goede banen, vanaf het moment dat de deelnemers van huis gaan tot ze bij ons de deur achter zich dichttrekken. Voor ons is elke geslaagde kandidaat immers weer een bouwsteen voor de maatschappij. Onze toezichthouders zijn daarom onmisbare schakels in de dienstverlening van IP Campus. De regels handhaven met een glimlach, dat is wat wij ze leren. Hun rol binnen het afnameproces is zó cruciaal, dat we hen na afronding van hun opleiding nog drie tot zes maanden inwerken voor ze zelfstandig aan de slag mogen. En daarna wordt hun functioneren grondig gemonitord. Deze focus op de functie van toezichthouder maakt IP Campus uniek in Nederland.

Startup mentaliteit

Ondanks alle afgelegde vlieguren hebben we nog altijd een startup-mentaliteit. Het kan altijd slimmer en sneller en daarom streeft IP Campus naar dagelijkse verbetering. Gebeurt er vandaag iets waarvan we kunnen leren? Dan zijn de regels en richtlijnen morgen aangepast en onze toezichthouders volledig geïnstrueerd. Alleen zó houden we de kwaliteit van onze dienstverlening op peil en onze reputatie hoog.

Ondertussen gaat de ontwikkeling van IP Campus in een voortvarend tempo door. Wij geloven in de toekomst en willen die graag een stap voor zijn. Daarom willen we onze samenwerking met opleidingen verder verdiepen, bijvoorbeeld door onze high-end examenlocaties ook te gebruiken voor het faciliteren van ICT-trainingen. De behoefte aan goed opgeleide ICT